Aktörer som anordnar grundläggande konstutbildning i Raseborgsområdet deltar i temaveckan Kreativitet i politiken som arrangeras av Grundläggande konstundervisningens förbund den 6.2-10.2.2023.

Under veckan erbjuder läroanstalterna lokala politiker och riksdagsvalkandidater möjlighet att delta i upplevelseaktiviteter på läroanstalter som erbjuder konstpedagogik för barn och unga.

Hurja Piruettis evenemang Konstens Röst ordnas på Tryckeriteatern på fredag 10.2.2023 kl 15-17. Evenemanget är öppet och gratis för alla. Välkommen med!

Step by Step 👟
 
Våra skolbesök i samband med Raseborgs stad plan för kulturfostran har startat för vårterminen. Nu är det dags för de svenska skolornas femte klassister att få prova på dans. 🤩
Mera skolor på kommande. Vår lärare Sathis och Sinja har snart åkt runt i hela Raseborg.
 

Idag har vi på Elever med särskilda behov-utbildningen funderat på dansundervisning ur ett könsmångfaldsperspektiv, vi gjorde rörelseexperiment för att ifrågasätta roller, vi gick igenom lärarutvecklingsprojekt relaterade till till exempel koncentration och uthållighet. Det fanns fortfarande tid för wompats och kalsari-pojkarna att tävla.
Tack till deltagarna och tränarna för en givande dag 🎶


Utbildningen är en del av ESBM2-projektet, som genomförs som ett utbildningsprojekt koordinerat av Musikinstitutet Arkipelag och Hurja Piruetti i Finland och Nyland 2022-2023.

Sensing North - Multisensorisk konstutbildningsprojekt mellan Finland och Island har startat! Kick-offen ägde rum i fredags i form av brainstorming och drömmar när lärare från Hurja Piruetti, Lohjan Tanssiopisto och Skrifstofa Dansgargsins - klassiski listdansskólans samlades på Zoom. "Det viktigaste är att aktivera de unga dansarna att skapa!"

Nordiska ministerrådet

 

326892564 529094585986026 4876573358095852756 n

Trevlig dans- och cirkusstart på året och välkommen att starta vårterminen 2023! Våra dans-, cirkus-, akrobatik- och andra idrottsgrupper startar på olika verksamhetspunkter i Raseborg-området 9.1.2023. 

Vårens studentbrev har skickats till de e-postadresser som angetts vid anmälan. Om du inte har fått ett studentbrev, skicka ett meddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen tillbaka Hurjis!

Hurja Piruettis Julsväng -evenemang ordnas på söndag 4.12.2022 på Tyckeriteatern (Kulturhuset Fokus, Dalgatan 4, Karis). En varmhjärtad tillställning är inplanerad med massor av dansuppvisningar och ett julcafé. Ungdomar och barn som dansar och utövar cirkus i Raseborgsområdet kommer att erövra scenen i tre olika föreställningarna kl 12:00, 14:00 och 16:00. Det finns olika grupper i varje föreställning.

Platsbiljetter säljs till föreställningarna. Priset på biljetterna är 10 € (vuxna, ungdomar, barn, seniorer). Spädbarn gratis. Biljetter kan köpas på Hurja Piruettis verksamhetspunkt i Karis (Centralgatan 86-88, 10300 Karis) mån-fre kl. 16–19. Betalning med kort, kontant och även med sport- och kultursedlar. Biljetter kan också köpas via tjänsten Netticket www.netticket.fi. Serviceavgifter tillkommer på biljetter köpta via Netticket. Biljetter släpps till försäljning från och med sön 13.11.2022.