Tanssijaystävämme, Hurja Piruetin pitkäaikainen hallituksen jäsen, entinen puheenjohtaja ja arvostettu pukusuunnittelijamme Johanna Lahtinen menehtyi lyhyen ja vaikean sairauden uuvuttamana 22.7.2022.

Johanna toimi Hurja Piruetissa hallituksen jäsenenä ja toimeliaana yhdistyksen aktiivina yli 20 vuoden ajan; ensin tanssijan äitinä, myöhemmin aktiivisena tanssin harrastajana ja pukusuunnittelijana. Hän oli myös Hurja Piruetin ensimmäinen taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän suorittanut aikuinen.

Lukuisten esitystemme taustajoukoissa toiminut Johanna oli intohimoinen tanssin ja laaja-alainen taiteen ja kulttuurin harrastaja, oikeudenmukaisuuden puolestapuhuja ja tärkeä mentori opiston toiminnalle vuosikymmenten saatossa.

Johanna oli joukossamme myös arvostettu opettajakollega ja taiteilijasielu. Luovuus näkyi hänen visuaalisissa taidoissa ja pedanttinen ote työskentelyssä tanssijoiden ja myös opettajien tukena pukusuunnittelun ohessa.

 Päivätyö visuaalisten aineiden lehtorina Salon ammattiopistossa ja aktiivisuus erilaisissa hankkeissa ja projekteissa korostivat hänen uteliasta ja myös rohkeaa sekä kanssasisaria aina kannustavaa luonnettaan.  Hänen työnsä jälki kuuluu Hurja Piruetin historiaan.


Johanna säteili ympärilleen iloa ja energiaa napakkuutta unohtamatta.

Johannaa kaipaamaan jäi suuri joukko tanssiystäviä.